Ramen Tüketimi Erken Ölüm Riskini Artırıyor!


0

Japonya’da gerçekleştirilmiş yeni bir araştırma, sık çorba halinde tüketilen ramenin bazı bireylerde erken ölüm riskini artırabileceğini ortaya koyuyor.

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Journal of Nutrition, Health and Aging isimli akademik dergide yayımlanan çalışmada, Japonya’nın Yamagata prefektörlüğünden 6 bin 500 katılımcının ramen tüketimi detaylı bir şekilde incelendi.

Araştırmacılar, katılımcıları ramen tüketim sıklığına göre dörde ayırdı: ayda bir kereden az, ayda bir ila üç kez, haftada bir veya iki kez ve haftada üç veya daha fazla kez tüketenler.

Katılımcılar yaklaşık 4,5 yıl boyunca izlendi ve bu süre zarfında meydana gelen ölümler resmi kayıtlar yoluyla takip edildi.

Bu çalışma sonucunda, katılımcıların çoğunun ayda en az bir kez ramen tükettiği ve yaklaşık üçte birinin haftada bir kez ramen yediği gözlemlendi.

Takip süresince, 100 kişi kanserden, 29 kişi kalp hastalığından ve toplamda 145 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Bulgular, özellikle 70 yaşın altındaki erkeklerde ramen tüketiminin sık olmasının yüksek ölüm riski ile bağlantılı olabileceğini göstermekte.

Araştırmacılar, çalışmanın gözlemsel olduğunu ve ramenin doğrudan erken ölüme neden olduğunu doğrulamadığını vurgulamaktadır.

Özellikle, yüksek tuz içeriğine sahip çorbanın en az yarısını tüketen ve aynı zamanda ramen yiyen bireylerin, daha yüksek ölüm riski taşıdığı ifade edilmektedir.

Araştırmada, haftada üç kereden fazla alkol tüketen ve ramen yiyenlerin, orta düzeyde ramen tüketenlere göre ölüm riskinin yaklaşık üç kat daha fazla olduğu belirtiliyor.

Bilim insanları, “Ramen erişteleri ve çorbaları yüksek tuz içeriğine sahiptir, bu nedenle sık tüketim yüksek miktarda sodyum birikmesine yol açabilir ve bu da felç ya da mide kanseri gibi tuzla ilişkili hastalıkların riskini artırabilir” açıklamasında bulundu.

Yapılan araştırma, ramen tüketen kişilerin genelde erkek, genç, kilolu, sigara içen, alkol tüketen ve diyabet ya da yüksek tansiyon hastası olma olasılıklarının daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Bilim insanları, “Bu çalışma, Japonya’daki bireylerin sıklıkla ramen yediğini ve yüksek tüketimin çeşitli eşlik eden hastalıklarla ilişkili olduğunu gösteriyor” diye belirtti.

Ramen eriştesinin sık tüketilmesi, 70 yaş altı erkeklerde, çorbanın yüzde 50’sinden fazlasını içenlerde ve alkol kullananlarda ölüm riskiyle ilişkili olabilir.

Gelecek için öneriler arasında, ramen tüketiminin sınırlanması, çorbanın çoğunun içilmemesi ve sağlık risklerini azaltmak amacıyla alkol tüketimi varsa ramen alımına dikkat edilmesi yer alıyor.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
hooptr-admn

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format